ANP8 feb '12 09:14

Delta Lloyd licht positief over bod Mexichem

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd vindt het verhoogde bod van Mexichem op Wavin ,,iets minder dan gehoopt'', maar staat er in principe positief tegenover. Dat zei hoofd aandelen van Delta Lloyd Asset Management, Jack Jonk, woensdag tegen het ANP.

Delta Lloyd bezit ,,rond de 8 procent'' van de uitstaande aandelen Wavin. De Zwolse producent van buizen en leidingsystemen maakte eerder op de dag bekend dat Mexichem het bedrijf wil overnemen voor 10,50 euro per aandeel. De Mexicanen begonnen in november vorig jaar met een bod van 8,50 euro per aandeel. Dat werd in december twee keer verhoogd, eerst naar 9 euro, daarna naar 10 euro.

,,Het verschil tussen het bod en de waarde die wij voor ogen hadden is een stuk kleiner geworden. Daarnaast zijn ook andere elementen belangrijk, zoals werkgelegenheid'', aldus Jonk. Het jongste bod is voor hem in ieder geval ,,voldoende om over na te denken.'' Delta Lloyd zal de aanmeldingstermijn gebruiken om het definitieve standpunt te bepalen.

De koers van Wavin liep woensdag bij de opening gelijk op richting de hoogte van het nieuwe bod. Om 9.05 uur noteerde Wavin 8,2 procent hoger op 10,32 euro.

Gerelateerde artikelen