ANP2 apr '12 18:43Aangepast op 2 apr '12 20:29

Topman Air France wil drastisch bezuinigen

ANP
ANP

PARIJS (AFN) - De verlieslatende luchtvaartmaatschappij Air France moet drastisch in de kosten snijden wil het bedrijf zich kunnen handhaven op het gebied van korte en middellange vluchten. Dat maakte Air France maandag bekend.

,,Air France zal korte en middellange vluchten blijven aanbieden op voorwaarde dat we een omvangrijke herstructurering doorvoeren en de kosten drastisch verlagen'', aldus de onderneming.

Het uitgangspunt is een verlaging van de kosten met 20 procent om op het gemiddelde in de luchtvaartsector te komen. Naast het op de schop nemen van de korte en middellange vluchten en het vrachtvervoer, gaat Air France de organisatie van het bedrijf ,,vereenvoudigen.'' Daarbij zal het aantal personeelslagen verminderen en moet Air France dieper integreren met KLM.

KLM

Volgens een woordvoerder van KLM hebben de plannen louter betrekking op de activiteiten van Air France.

Bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac mikt erop in 2014 quitte te draaien op de korte en middellange vluchten. De Juniac beloofde Transavia, dat in Frankrijk nog in oprichting is, onder handen te nemen zodat dat dochterbedrijf de strijd aan kan gaan met andere prijsvechters. Transavia.com, dat onder KLM valt, staat hier buiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen