ANP17 dec '12 18:22

'Top KLM en Schiphol werken slecht samen'

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De top van KLM en Schiphol werken slecht samen en er is sprake van een gebrek aan wederzijds vertrouwen. Dat stelt de commissie-Alders maandag in een rapport.

De situatie moet volgens de commissie onder leiding van voormalig commissaris van de koningin Hans Alders snel verbeteren wil Nederland in de internationale concurrentie kans maken om de voor onze economie zo belangrijke positie van de luchthaven als 'hub-netwerk' te behouden.

De commissie werd in augustus ingesteld door toenmalig staatssecretaris Joop Atsma.

Schiphol en KLM onderschreven maandagavond de conclusie dat ze hun samenwerking moeten verbeteren. ,,Het is van groot belang dat we samenwerken om ons gemeenschappelijke doel te bereiken. Dat is het bieden van een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod voor reizigers'', aldus een woordvoerder van de luchthaven. ,,We zien die samenwerking met vertrouwen tegemoet.'' Volgens een woordvoerder van KLM wordt er al hard gewerkt om de samenwerking te verbeteren. Beide partijen wilden niet aangeven of de samenwerking in de afgelopen maanden al beter is geworden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen