ANP30 mrt '12 11:38Aangepast op 30 mrt '12 11:59

'Misschien meer steun nodig voor Griekenland'

ATHENE (AFN) - Een derde steunpakket voor Griekenland is misschien noodzakelijk. Dat zei de Griekse premier Lucas Papademos vrijdag tegen de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore. ,,Maar we moeten er alles aan doen om het te voorkomen'', voegde hij eraan toe.

,,Markten zullen misschien nog niet toegankelijk zijn voor Griekenland, zelfs als alle afgesproken maatregelen zijn genomen. Het is moeilijk om de marktomstandigheden voor 2015 te voorspellen'', zei hij.

Deze maand hebben de landen van de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ingestemd met een tweede hulppakket van 130 miljard euro voor Griekenland. Dit geld moet ervoor zorgen dat Griekenland tot 2015 aan zijn verplichtingen kan voldoen. Daarna moet het land zijn geld weer op de financiële markten zien te krijgen.

Miljarden

In 2010 werd Griekenland al 110 miljard euro toegezegd door de EU en het IMF. Daarvan heeft het land circa 73 miljard euro ontvangen.

In de periode 2013-2014 zal Griekenland de overheidsuitgaven met 12 miljard euro terugdringen om aan de voorwaarden van de EU en het IMF te voldoen. Dat zei de premier vrijdag tegen het Griekse parlement.

,,Er moet alles aan worden gedaan om onnodige uitgaven te beperken, zodat de salarissen van ambtenaren niet nog verder omlaag moeten'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen