ANP12 nov '12 19:53

Badr Hari: we waren alleen in broodjeszaak

AMSTERDAM (ANP) - Kickbokser Badr Hari heeft maandag samen met zijn vriendin Estelle Cruijff geluncht in een broodjeszaak in Amsterdam. Hari heeft niet het idee dat hij daarmee de voorwaarden van de rechtbank heeft geschonden om hem vrij te laten uit voorarrest.

,,Het laatste wat ik wil, is het overtreden van de schorsingsvoorwaarden'', zei Hari maandagavond in het televisieprogramma RTL Boulevard. Hij is geschrokken van de ,,hetze'' die volgens hem nu wordt gecreëerd. Hari dacht dat de broodjeszaak niet onder de horecagelegenheden valt waar hij volgens de rechtbank niet meer mag komen tot het proces tegen hem begint. Hij denkt daarbij meer aan zaken in uitgaansgebieden.

Om duidelijkheid te krijgen, zal de advocaat van Hari dinsdag aan de rechtbank vragen wat er precies wordt bedoeld met horecagelegenheden. ,,Als een lunchzaak ook valt onder een horecagelegenheid in hun ogen, dan hoef ik daar ook niet te komen'', aldus Hari.

De 27-jarige vechtsporter, die wordt verdacht van een poging tot doodslag en andere gewelddadigheden, was vrijdag voorlopig op vrije voeten gesteld op voorwaarde dat hij niet in horecazaken komt en geen contact opneemt met slachtoffers en getuigen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen