ANP17 okt '12 23:20

FBI pakt man die bankgebouw wilde opblazen

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse politiedienst FBI heeft woensdag een man uit Bangladesh gearresteerd die van plan zou zijn geweest met een zware bom het gebouw van de Federal Reserve Bank in New York op te blazen.

FBI-agenten rekenden de 21-jarige Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis in op het moment dat hij de 'bom' bij het bankgebouw in het New Yorkse stadsdeel Manhattan tot ontploffing wilde brengen. Hij wist niet dat het om een nepbom ging die hem door een undercoveragent was geleverd.

Het zogenaamde explosief zat in een bestelbus, waarmee de FBI-agent samen met de verdachte naar het bankgebouw was gereden. Eenmaal aangekomen had Nafis eerst nog een videoboodschap opgenomen voor het Amerikaanse publiek. ,,Wij zullen niet stoppen voordat wij de overwinning hebben bereikt of het martelaarschap'', zou hij daarin hebben gezegd.

Vervolgens probeerde hij meerdere malen de (nep)bom tot ontploffing te brengen, waarna hij werd gearresteerd. Het publiek is volgens de FBI geen moment in gevaar geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen