ANP18 dec '12 00:07

Amnesty: migranten in Italië uitgebuit

LONDEN (ANP) - Vooral in de landbouw in de Zuid-Italiaanse regio's Latina en Caserta worden migranten uit Afrika en Azië uitgebuit, maar ook elders in Italië krijgen zij lonen onder het wettelijk minimum en moeten zij veel te lang werken. Dat schrijft Amnesty International dinsdag in een rapport over de positie van migranten in de Italiaanse landbouw.

De beweging voor de mensenrechten roept de regering in Rome op alle wetten en maatregelen te herzien die tot de uitbuiting van migranten bijdragen en hun recht om onder eerlijke en gunstige omstandigheden te werken schenden. Naar schatting zijn er in Italië een half miljoen buitenlanders die illegaal in het land verblijven.

De regering heeft hun aantal de laatste jaren proberen in te perken door precieze aantallen voor specifieke werkzaamheden in de landbouw in te voeren. Die aantallen zijn echter aanzienlijk lager dan de werkelijke behoefte aan migranten in die sector. Zo'n systeem is niet alleen ondoelmatig en gevoelig voor misbruik, maar doet ook het risico van uitbuiting van migranten toenemen, schrijft Amnesty.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen