ANP2 apr '12 08:01Aangepast op 2 apr '12 09:20

Visa weert betaalverwerker na lek

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse creditcardmaatschappij Visa heeft betaalverwerker Global Payments van de lijst van goedgekeurde service providers gehaald. 's Werelds grootste creditcardbedrijf meldde dat maandag. Aanleiding is een enorm datalek bij de betaalverwerker, waardoor fraude mogelijk is geworden bij mensen met creditcards van Visa, MasterCard, American Express en Discover Financial Services.

Global Payments zei dat minder dan 1,5 miljoen creditcardnummers zijn gestolen door het lek. Fraudeplegers kunnen daardoor andermans geld uitgeven, tenzij wordt gevraagd naar een CVV-code oftewel de drie à vier cijfers meestal achterop de kaart.

Het bedrijf verwacht snel weer op Visa's lijst terug te komen zodra het het lek heeft gedicht.

Vaker doelwit

Global Payments zet dit jaar tegen de 2 miljard dollar om (circa 1,5 miljard euro). Het is een van de tientallen bedrijven die actief zijn in de keten van betaalverrichtingen. Ze zijn vaker doelwit van hackers, wegens het grote aantal gevoelige financiële gegevens dat ze verwerken.

Het lek was onthuld door een blog over computerveiligheid en cybercrime, Krebs on Security. Die meldde dat het lek wel ruim 10 miljoen kaarthouders kon duperen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen