ANP3 mei '12 19:42

Grasmat bij Arena stroomt vol met Ajaxfans

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Een grasveld naast de ArenA in Amsterdam is donderdagavond volgestroomd met Ajaxfans. Rond 19.00 uur hadden ongeveer 45.000 supporters bezit genomen van de grasmat om het kampioenschap van Ajax te vieren. De gemeente verwacht tussen de 60.000 en 80.000 fans.

Het feest begint met een muzikaal programma met een dj en optredens van artiesten, onder wie Lange Frans en Dré jr. Om 19.30 uur is de daadwerkelijke huldiging van de voetballers van Ajax, die woensdagavond de 31e landstitel binnensleepten.

Op grote schermen zijn hoogtepunten van wedstrijden te zien en vele supporters dragen een replica van de schaal met zich mee. De sfeer is gemoedelijk onder de blije Ajacieden.

De politie is in grote getale aanwezig om eventuele ongeregeldheden in de kiem te smoren. De gemeente Amsterdam heeft ook talloze maatregelen genomen om de huldiging in goede banen te leiden. Zo hebben rolstoelgebruikers een beter afgeschermd en verhoogd vak en zijn er geen geluidsinstallaties waarin de supporters kunnen klimmen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen