ANP10 mei '12 03:40Aangepast op 10 mei '12 11:36

Geen overlevenden vliegtuigramp Indonesië

EPA
EPA

JAKARTA (ANP) - Er zijn geen overlevenden bij de vliegtuigramp in Indonesië. Dat hebben reddingsdiensten donderdagochtend gezegd.

De reddingswerkers bereikten het wrak donderdagochtend, nadat de Indonesische luchtmacht de brokstukken van het Russische passagiersvliegtuig vanuit een helikopter had gesignaleerd. Het vliegtuigwrak ligt op een klif van de vulkaan Mount Salak bij de stad Bogor op ongeveer 1650 meter hoogte.

Het vliegtuig verdween woensdag van de radar ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta, nadat het snel in hoogte was gedaald. Aan boord waren 50 mensen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De urenlange zoektocht met helikopters werd donderdagochtend bemoeilijkt door dichte mist in het bergachtige gebied.

Het toestel is een Soechoj Superjet-100, een van de modernste Russische vliegtuigen. Het ministerie van Transport meldde woensdag dat de passagiers Indonesische zakenmensen en Russische ambassademedewerkers waren. Volgens persbureau AFP waren er ook een Amerikaan en een Fransman aan boord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen