ANP15 mrt '12 15:40

E&Y komt met scenario's voor internet

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Zijn problemen rond internetveiligheid en privacy in 2020 opgelost? Werken al onze apparaten tegen die tijd naadloos met elkaar samen via internet of is het nog grotendeels gescheiden? Deze twee ,,kernonzekerheden'' bepalen volgens adviesbureau Ernst & Young hoe de consument in 2020 communiceert.

Ernst & Young werkte de afgelopen 6 maanden samen met 45 experts en 25 bedrijven uit onder meer de telecom, IT en mediasector aan een studie naar de toekomstige communicatievormen. Hier kwamen vier scenario's uit, die afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de twee kernonzekerheden. ,,Alle scenario's zijn realistisch'', zei Pieter Verhees, sectorleider Telecom bij Ernst & Young.

Bij het scenario 'full speed ahead' bepaalt de klant wat er gebeurt en welke adverteerders hem bijvoorbeeld mogen benaderen. In het scenario 'roller coaster' gaan alle ontwikkelingen heel snel en zijn er geen regels en belemmeringen. Consumenten kunnen het nauwelijks bijhouden.

In het scenario 'speed limit control' grijpt de overheid in. De klant voelt zich veiliger, maar diensten zijn minder gebruiksvriendelijk. Het laatste scenario is 'gear down', oftewel het heimwee-scenario. Internet is er alleen voor noodzakelijkheden, omdat het vertrouwen is weggevallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen