ANP22 aug '12 11:51

Griekse premier: we hebben meer tijd nodig

De Griekse premier Antonis Samaras. EPA
De Griekse premier Antonis Samaras. EPA

BERLIJN (AFN) - De Griekse premier Antonis Samaras doet woensdag via de Duitse krant Bild opnieuw een poging meer tijd te krijgen om de economie in zijn land te hervormen. ,,Meer tijd betekent niet automatisch meer geld'', voegt hij daar aan toe.

Samaras doet zijn oproep daags voor zijn ontmoeting met de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De verwachting is dat hij zal vragen om 2 jaar extra tijd. Hij vroeg daar al eerder om, maar zonder succes.

Zaterdag presenteerde het ministerie van Financiën in Athene cijfers waaruit blijkt dat de economie minder zal krimpen als er meer tijd is voor de hervormingen.

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) zei woensdag niet precies te weten wat Griekenland met de gevraagde extra tijd bedoelt. ,,Het mag in ieder geval geen extra geld zijn'', aldus De Jager na afloop van beraad in het kabinet over de begroting voor volgend jaar. ,,En als het uitstel betekent van hervormingen en bezuinigingen dan is het geen goede zaak.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen