ANP18 okt '12 11:43

Pensioenfederatie gematigd positief

DEN HAAG (AFN) - Pensioenfondsen behaalden afgelopen kwartaal weer iets betere resultaten dan vorig kwartaal, maar de kans dat een aantal fondsen in 2013 moet korten is nog niet van de baan. Dat liet de Pensioenfederatie donderdag weten in een reactie op de bekendmaking van resultaten van een aantal grote pensioenfondsen.

Volgens het koepelorgaan hadden pensioenfondsen afgelopen kwartaal profijt van gunstige omstandigheden op de financiële markten. Daarnaast zorgde een nieuw ingevoerde rekenmethode van De Nederlandsche Bank (DNB) voor een positief effect op de dekkingsgraad.

,,Voor een aantal fondsen blijft het een beetje erop of eronder, maar we moeten ons wel realiseren dat de wijziging in de rekenmethode nooit bedoeld is om pensioenfondsen in een situatie te brengen dat korting op pensioenen niet meer nodig is'', zegt een woordvoerder van de Pensioenfederatie. Hij verwacht dat in de politiek volgend jaar verder nagedacht wordt over manieren om de financiële situatie van pensioenfondsen gezonder te maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen