ANP6 jul '12 08:25

Tokio daalt na teleurstelling Europa

TOKIO (ANP) - De beurzen in Azië hebben de week met verliezen afgesloten. Beleggers waren, evenals in Europa en de VS, teleurgesteld dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag geen extra stimuleringsmaatregelen aankondigde.

De Japanse Nikkei-index verloor 0,7 procent en sloot op 9020,75 punten. De Kospi-index in Seoul sloot 0,9 procent lager op 1858,20 punten en de Australische All Ordinaries eindigde 0,2 procent lager op 4199,800 punten. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel op een verlies van 0,2 procent.

Analisten in Tokio verwachten dat de graadmeter komende week verder achteruit gaat, tenzij er een krachtige stimulans komt in de vorm van een positief cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt (vrijdag) en goede cijfers over de Chinese economie (komende week).

Exporterende bedrijven leden vrijdag iets onder de teleurstelling over Europa. Toyota verloor 0,3 procent en Canon leverde 2,5 procent in. Fondsen die gericht zijn op de binnenlandse markt, zoals vastgoed, deden het juist goed.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen