ANP31 aug '12 04:18

Drukke dag voor Rijkswaterstaat om '130'

DEN HAAG (ANP) - Het wordt vrijdag een drukke dag voor Rijkswaterstaat. Op veel plaatsen moeten verkeersborden worden vervangen, omdat vanaf zaterdag op een groot deel van de Nederlandse snelwegen 130 kilometer per uur mag worden gereden.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) geeft aan het eind van de middag het startsein voor het karwei. Zij onthult bij grensovergang Zandvliet in Noord-Brabant een nieuw grensbord, waar voortaan 130 op prijkt.

Daarna gaan teams van Rijkswaterstaat op pad om borden te vervangen. Op sommige plaatsen staan de borden al, maar zijn ze afgedekt met plastic. De hele operatie duurt waarschijnlijk tot in de vroege uurtjes.

In totaal gaat op 45 procent van de snelwegen de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur. Op het merendeel daarvan geldt de 130 de hele dag. Op het overige deel zal de snelheid gaan wisselen: in de avond en nacht mag er dan 130 kilometer per uur worden gereden, terwijl overdag de toegestane snelheid op 100 of 120 kilometer per uur zal liggen.

Gerelateerde artikelen