ANP23 aug '12 08:57Aangepast op 23 aug '12 09:58

Roto Smeets zakt verder in het rood

ANP
ANP

DEVENTER (AFN) - Roto Smeets heeft in de eerste helft van het jaar slechtere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte de drukkerijgroep donderdag bekend.

Roto Smeets zag de omzet met ruim 17 miljoen euro dalen tot 141 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte 2,7 miljoen euro in het rood, na een klein positief resultaat vorig jaar. Het bedrijf leed een nettoverlies van 3,2 miljoen euro. Dat is bijna drie keer meer dan in de eerste helft van 2011.

Vanwege de vele onzekerheden in de grafische markt deed Roto Smeets geen uitspraken over de verwachtingen voor de resultaten in de rest van het jaar.

Tijdschriften

Roto Smeets ziet de prijzen in de markt voor drukwerk steeds verder zakken doordat de vraag afneemt, terwijl er nog altijd teveel producenten zijn. In Nederland nemen daarbij de oplages van tijdschriften af en verschijnen veel titels minder vaak dan voorheen. In het buitenland profiteert Roto enigszins van de onrust rond het voortbestaan van concurrenten.

Om de moeilijke marktomstandigheden te bestrijden, past Roto Smeets zijn werkwijze aan. Dit moet onder meer zorgen voor meer omzet in West-Europa, waar het bedrijf een marktaandeel heeft van 5 procent. Daarnaast verwacht het de inzet van uitzendkrachten en ander indirect personeel te kunnen verlagen.

Gerelateerde artikelen