ANP21 nov '12 09:19

Randstad voorzichtig door moeilijke markt

ANP
ANP

DIEMEN (AFN) - Randstad houdt onverminderd last van de moeilijke economische omstandigheden. Het uitzendconcern ziet de omzet in Europa dalen en heeft mede daardoor zijn winstdoelen aangepast.

Het op een na grootste uitzendconcern ter wereld meldde woensdag dat de omzet in oktober met 6 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. In de Verenigde Staten lagen de opbrengsten op hetzelfde peil als in oktober 2011. In Europa zakte de omzet met gemiddeld 9 procent.

In Nederland en België gingen de opbrengsten in hetzelfde tempo achteruit als in september. In Frankrijk (min 14 procent) en Duitsland (min 9 procent) nam de krimp toe.

Dividendbeleid

Die zwakke Europese markt zet de winstmarges van Randstad onder druk. Het uitzendconcern gaf woensdag aan nu op termijn te mikken op een marge (ebita) van 5 tot 6 procent. Voorheen gold die bandbreedte als de gemiddelde marge die Randstad dacht te kunnen halen in één economische cyclus.

Door de slechte economische omstandigheden is de oude doelstelling niet langer houdbaar, verduidelijkte een woordvoerder van Randstad. ,,Voor een gemiddelde marge van 5 tot 6 procent is omzetgroei nodig. Onze omzet is afhankelijk van het economisch herstel in de landen waar we actief zijn. Vooral in Europa gaat dat nog niet goed.''

De aangepaste doelstelling heeft gevolgen voor het dividendbeleid vanaf 2013. Randstad mikt momenteel op een uitbetaling van 1,25 euro per aandeel als die beloning overeenkomt met 30 tot 60 procent van de aangepaste winst per aandeel. Vanaf 2013 wordt het dividend vastgesteld op 40 procent van de aangepaste winst per aandeel, met mogelijkheid die verhouding in goede tijden op te krikken tot 50 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen