ANP1 nov '12 07:26

Nikkei eindigt licht hoger

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is donderdag licht hoger gesloten. Een verbetering van de industriële activiteit in China bood enige ondersteuning aan de handel. De winst bleef beperkt door forse koersverliezen in de Japanse technologiesector. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 8946,87 punten.

Panasonic duikelde ruim 19 procent na een winstwaarschuwing. Het Japanse elektronicabedrijf verwacht dit boekjaar een verlies te lijden, terwijl eerder werd gerekend op een winst. Het concern kampt met slechte prestaties bij zijn televisie-onderdeel en met de dure yen. TDK en Fujifilm Holdings schroefden de winstverwachtingen ook terug en zakten meer dan 4 procent. De aanbieder van mobiele telefonie Softbank, die zijn Amerikaanse branchegenoot Sprint Nextel wil overnemen, klom 3,6 procent na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent hoger in de middaghandel. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de industrie in China in oktober voor het eerst in drie maanden is gegroeid. In Sydney daalde de All Ordinaries 1,2 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen