ANP3 mei '12 03:41

Amsterdam maakt zich op voor Ajax-huldiging

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Met het binnenslepen van de 31e landstitel is de weg vrij voor de officiële huldiging van Ajax donderdagavond in Amsterdam. Supporters kunnen vanaf 17 uur terecht op een grasmat naast de Amsterdam ArenA voor het kampioensfeest.

Het programma begint met muziek, al wil de gemeente Amsterdam nog niet bekendmaken wie er zullen optreden. Om 19 uur is de daadwerkelijke huldiging van de voetballers, waarbij burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam de winnaars zal bedanken. Om 21.30 uur is het programma afgelopen.

De gemeente verwacht dat er tussen de 60.000 en 80.000 supporters op de huldiging zullen afkomen. Er zijn talloze maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Welke dat zijn, wil de gemeente niet zeggen.

De huldigingen van Ajax liepen de afgelopen jaren geregeld uit de hand. Vorig jaar vond het feest plaats op het Museumplein, waarbij relschoppers voor tonnen schade aanrichtten en 160 mensen gewond raakten. Om die reden heeft Van der Laan besloten de huldiging naar de grasmat naast de ArenA te verplaatsen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen