ANP8 aug '12 15:05

'Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen woensdag naar verwachting licht lager openen. Na 3 winstbeurten op rij lijken beleggers wat gas terug te nemen. Ook wordt gewacht op een reeks Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten wordt gebracht.

In de Verenigde Staten werd op macro-economisch terrein bekendgemaakt dat de arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal op jaarbasis met 1,6 procent is toegenomen. Economen rekenden in doorsnee op een toename van 1,3 procent. De arbeidskosten per eenheid product gingen in het afgelopen kwartaal met 1,7 procent omhoog. Hier werd gerekend op een toename van 0,6 procent.

Aan het bedrijvenfront zal Walt Disney naar verwachting in de belangstelling staan. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een recordwinst van 1,83 miljard dollar geboekt, op een omzet van 11,1 miljard dollar. Walt Disney profiteerde met name van het succes van de kaskraker The Avengers.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de centrale banken bleef de beurzen in New York dinsdag ondersteunen. De Dow-Jonesindex steeg 0,4 procent tot 13.168 punten. De S&P 500 won 0,5 procent tot 1401 punten. Het was de eerste keer sinds 3 mei dat die graadmeter boven de 1400 punten eindigde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen