ANP10 aug '12 07:57

Verlies voor NSI

HOOFDDORP (ANP) - Vastgoedbedrijf NSI heeft in de eerste helft van het jaar een verlies in de boeken gezet. Dat blijkt vrijdag uit de cijferpresentatie van de onderneming.

NSI realiseerde een verlies van ruim 45,7 miljoen euro, tegen een winst van 19 miljoen euro een jaar eerder. Dat kwam voornamelijk door afwaarderingen op de Nederlandse kantorenportefeuille.

Het direct beleggingsresultaat in de eerste helft van het jaar nam flink toe. Dat kwam door de fusie met VastNed Offices/Industrial (VNOI). NSI zette een direct beleggingsresultaat van 32,5 miljoen euro in de boeken, tegen 26,3 miljoen euro een jaar eerder.

Afwaarderingen

Het indirect beleggingsresultaat kwam uit op 78,3 miljoen euro negatief, voornamelijk door afwaarderingen met een omvang van 60,4 miljoen euro.

NSI verwacht dat het directe resultaat zich dit jaar zal ontwikkelen in een bandbreedte van 0,97 euro en 1,02 euro per aandeel. Daarbij wordt wel gewezen op onder meer de omvang en timing van desinvesteringen en de mate van succes van verhuuractiviteiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen