ANP1 mei '12 15:03

'Vlakke opening op afwachtend Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York beginnen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen aan de handelsdag. Beleggers zijn in afwachting van cijfers over de Amerikaanse industrie en de bouwsector, die een halfuur na de opening worden gepubliceerd.

Vooral de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau ISM zal met veel interesse worden bekeken. Daaruit moet blijken of de groei van de Amerikaanse industrie doorzet. Maandag zorgden tegenvallende berichten over de industrie in het midwesten van de Verenigde Staten en in de regio rond Chicago voor een negatieve stemming op Wall Street.

Ook bedrijfscijfers kunnen de handel op weg helpen. Farmaceut Pfizer meldde dinsdag een winstval van bijna 20 procent over het eerste kwartaal. Het bedrijf had last van goedkopere versies van de eigen kaskraker Lipitor waarop eind vorig jaar het patent afliep.

Dag van de Arbeid

Veel richting van de Europese beurshandel krijgen de Amerikaanse beleggers niet. Op het Europese vasteland zijn alle beurzen dinsdag gesloten vanwege de viering van de Dag van de Arbeid. Alleen in Londen wordt gehandeld. Daar stond de FTSE-index halverwege de middag 0,4 procent in de plus.

De openingsindicatoren voor de graadmeters op Wall Street wezen ruim een halfuur voor aanvang op een licht positief begin voor de Dow-Jonesindex. De Nasdaq en de S&P 500 beginnen naar verwachting onveranderd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen