ANP11 feb '12 05:11

Congres GL praat opnieuw over missie Kunduz

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De steun van GroenLinks aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is nog steeds een gevoelig punt voor de achterban. In Utrecht komen zaterdag 1500 GroenLinks-leden bijeen om te bepalen wie de nieuwe voorzitter wordt. Maar ook buigen ze zich over een oproep van tientallen leden om de steun aan de missie in Kunduz in te trekken.

Bij het vorige congres, kort nadat de Tweede Kamerfractie na veel discussie instemde met de missie, maakten leden duidelijk dat ze de steun ervoor betreurden aangezien grote delen van de partij hier niet voor waren. Fractieleider Jolande Sap zei te zullen werken aan meer draagvlak voor steun aan de missie en beloofde de ontwikkelingen scherp te volgen.

Desondanks vraagt een groep van tientallen leden zaterdag om de steun aan de missie in te trekken. Zij vinden dat er van Saps beloften weinig is terechtgekomen en zien de missie als zinloos, omdat er te weinig rekruten zijn om op te leiden.

De GroenLinks-Kamerleden zien echter geen aanleiding om terug te komen op hun eerdere besluit. Door de steun van GroenLinks, D66, ChristenUnie en SGP is er een nipte Kamermeerderheid voor de politietrainingsmissie.

Gerelateerde artikelen