ANP6 aug '12 15:51

TNT Express heeft vertrouwen in overname

EPA
EPA

AMSTERDAM (AFN) - TNT Express heeft er alle vertrouwen in dat de overname door de Amerikaanse branchegenoot UPS doorgaat. Dat zei president-commissaris Antony Burgmans maandag tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders.

TNT en UPS bereikten in maart een overeenkomst over de overname van TNT voor 9,50 euro per aandeel. Die transactie moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Die gaf vorige maand aan meer tijd nodig te hebben voor een oordeel. Een beslissing valt voor eind november.

Volgens Burgmans kwam het uitstel uit Brussel niet onverwacht. ,,Het voldoet aan onze verwachtingen. We hadden liever sneller toestemming gekregen, maar daar gingen we al niet vanuit. Ze gaan niet over een nacht ijs.''

Niet gestemd

De prijs van 9,50 euro per aandeel is redelijk, benadrukte Burgmans. Volgens financieel directeur Bernard Bot wordt aandeelhouders met het bod een premie van 50 tot 65 procent geboden boven de waarde die TNT volgens analisten als zelfstandig bedrijf vertegenwoordigt. De premie ligt volgens hem hoger dan bij vergelijkbare transacties.

De vergadering was bedoeld om aandeelhouders te informeren over de overname. Er werd niet over de transactie gestemd. Aandeelhouders stemden wel in met de voorwaardelijke benoeming van de raad van commissarissen die op dag van overdracht in functie treedt. De huidige raad kreeg volledige en finale kwijting van haar verantwoordelijkheden onder de voorwaarde dat de overname doorgaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen