ANP12 feb '12 19:46

Drukte op de Spoedeisende Hulp

GRONINGEN (ANP) - De afdelingen Spoedeisende Hulp van de ziekenhuizen hebben het dit weekeinde flink druk gehad met het verzorgen van verwondingen die mensen op het ijs opliepen. In veel gevallen ging het om een breuk, met name polsbreuken.

Mensen vallen meestal met hun handen vooruit, zei een woordvoerder van het Deventer Ziekenhuis. In zijn ziekenhuis is 'keihard' gewerkt. Zaterdag melden zich 19 gewonden en zondag 10. Dat is wel zo'n beetje het maximum dat de afdeling kan verwerken. ,,Anders hebben we niet genoeg ruimte."

Het UMCG in Groningen kreeg zaterdag zo'n 30 mensen voor een behandeling die te maken had met het ijs en met schaatsen. Zondagmiddag waren het er een stuk of 15, ,,maar er zitten nog aardig wat mensen in de wachtkamer", zei een woordvoerster in het begin van de avond.

Erg druk

Ook het Medisch Spectrum Twente in Enschede had het 'erg' druk, maar heeft geen aantallen bijgehouden. De woordvoerster schat het aantal behandelden op 50 à 55. Een aantal mensen had een hoofdwond door een val op het ijs. Het ziekenhuis had een extra verbandmeester ingezet.

Het Medisch Centrum Leeuwarden kreeg zondag veel minder gewonden voor behandeling dan zaterdag. Ongeveer 15 gewonden tegen circa 100. ,,Maar wel veel ellende voor degenen die het betrof", zei een woordvoerder.

Gerelateerde artikelen