ANP29 okt '12 14:05Aangepast op 29 okt '12 18:46

Wall Street dicht door orkaan Sandy

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen ook dinsdag gesloten blijven vanwege de komst van orkaan Sandy. Dat maakte beursbedrijf NYSE Euronext maandag bekend. Eerder was al bekendgemaakt dat de Amerikaanse beurzen maandag dicht zouden blijven.

Het is voor het eerst sinds 1985 dat de beurzen op Wall Street gesloten blijven vanwege weersomstandigheden. Toen raasde de storm Gloria over de Amerikaanse oostkust.

Het leven in de dichtbevolkte oostkust van de Verenigde Staten, met steden als New York en Washington, ligt vrijwel geheel stil in afwachting van de orkaan, die waarschijnlijk maandagavond lokale tijd het Amerikaanse vasteland bereikt.

Wintertijd

Een aantal bedrijven, waaronder het Amerikaanse farmaceutische concern Pfizer, hebben de publicatie van de kwartaalcijfers uitgesteld vanwege orkaan Sandy.

Op macro-economisch vlak werd maandag wel bekendgemaakt dat de Amerikaanse consumenten in september de bestedingen met 0,8 procent hebben opgevoerd. Economen hadden een stijging van 0,6 procent voorspeld.

Indien de Amerikaanse beurzen dinsdag of later deze week weer openen dan zal dat één uur eerder zijn dan normaal. In de Verenigde Staten gaat de wintertijd één week later in, op zondag 4 november.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen