ANP5 apr '12 21:05

Duizenden mensen klaar voor The Passion

ANP Kippa
ANP Kippa

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam staan donderdagavond naar schatting tussen de 15 en 20.000 mensen te kijken naar het muzikale paasspektakel The Passion.

Danny de Munk speelt Jezus, Frans Bauer is Petrus. Zangeres Berget Lewis neemt de rol van Maria op zich. Het evenement speelt zich vooral af op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Maar de acteurs lopen ook door de stad. Zo moet Jezus met een groot, verlicht kruis vanaf de Koopgoot naar het Willemsplein lopen, vergezeld door ongeveer duizend mensen.

The Passion vertelt het levensverhaal van Jezus. Voor de uitvoering werken de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk en de gemeente Rotterdam samen.

The Passion is ook live op televisie te zien. De muzikale begeleiding is in handen van Cor Bakker. Vanwege het overweldigende succes van de uitvoering vorig jaar in Gouda besloot de organisatie het spektakel over te doen. De voorstelling moet dit jaar nog grootser worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen