ANP30 okt '12 09:21Aangepast op 30 okt '12 09:54

AEX opent in de plus

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. De aandelenmarkten in Europa varen opnieuw op eigen kompas aangezien Wall Street ook dinsdag dicht zal blijven vanwege orkaan Sandy.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,7 procent hoger op 330,71 punten. De MidKap-index klom 0,1 procent tot 522,77 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1 procent.

In de MidKap stond Imtech onderaan met een min van 1,7 procent na een winstalarm. De technisch dienstverlener ontslaat 900 werknemers en neemt daarvoor een eenmalige last van 50 miljoen euro.

Omzetverwachting

TomTom zakte 1,3 procent. Het navigatiebedrijf zag de nettowinst in het derde kwartaal met 23 procent afnemen tot 22 miljoen euro. Ook verlaagde TomTom zijn omzetverwachting voor dit jaar.

In de AEX ging maritiem dienstverlener SBM Offshore aan kop met een winst van 3 procent. Levensmiddelenconcern Unilever was de enige daler met een verlies van 0,1 procent.

UBS

In Zürich zette UBS de stijging voort met een winst van 5,8 procent. De Zwitserse bank bracht meevallende kwartaalresultaten naar buiten en bevestigde het mes te gaan zetten in zijn investeringstak. Daardoor komen circa 10.000 banen te vervallen. Het aandeel klom maandag al 6 procent op mediaberichten over de aanstaande reorganisatie.

BP won in Londen 3,7 procent. Het olieconcern voerde de nettowinst in het derde kwartaal op tot 5,4 miljard dollar, van 5 miljard dollar een jaar eerder. BP verhoogde ook het dividend met 12,5 procent tot 9 dollarcent per aandeel.

Deutsche Bank

In Frankfurt klom Deutsche Bank 4,2 procent. De grootste bank van Duitsland boekte in het derde kwartaal meer winst dan een jaar eerder. De bank behaalde fors betere resultaten bij zijn zakenbankdivisie.

De euro was 1,2946 dollar waard, tegen 1,2900 dollar aan het eind van de Europese beurshandel maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 85,67 dollar per vat en Brentolie werd 0,1 procent duurder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen