ANP17 okt '12 12:17Aangepast op 17 okt '12 15:00

AkzoNobel-topman tot eind dit jaar afwezig

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Topman Ton Büchner van AkzoNobel keert naar verwachting rond het einde van dit jaar terug van ziekteverlof. Dat heeft de verffabrikant woensdag bekendgemaakt. Artsen verwachten dat de oververmoeide Büchner volledig zal herstellen.

Büchner trad in april aan maar zit sinds medio september ziek thuis. Aanvankelijk zou hij medio oktober terugkeren maar vorige week bleek al dat dit niet haalbaar was. Dat nieuws leidde tot speculaties dat AkzoNobel mogelijk op zoek zou gaan naar een andere topman, ook omdat de markt reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe strategie die Büchner deze maand zou ontvouwen.

Lid van de raad van commissarissen Antony Burgmans zei dat Büchner mogelijk in het eerste kwartaal van 2013 zijn strategie uit de doeken doet.

Keith Nichols

Tot Büchner terug is, blijft financieel directeur Keith Nichols de verfproducent leiden. Hij kan indien nodig terugvallen op de hulp van Burgmans.

Beleggers reageerden positief op het bericht dat Büchner terugkomt. Het aandeel AkzoNobel, dat onder druk stond sinds de ziekte van de topman bekend werd, steeg op de beurs in Amsterdam bijna 3 procent in waarde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen