ANP17 dec '12 15:04

Berlusconi geeft 'pseudo-interview'

ROME (ANP) - Silvio Berlusconi doet alsof hij interviews geeft waarbij onafhankelijke journalisten vragen stellen. In werkelijkheid schroomt hij niet om zelf de vraag 'in te fluisteren' die gesteld moet worden. Hierop wijst de Italiaanse krant la Repubblica maandag.

De mediamagnaat gaf zondag een lang 'interview' aan een van de best bekeken programma's van zijn eigen commerciële tv-zenders. Dat 'interview' van bijna 1,5 uur had meer weg van een monoloog, zeiden critici zondag al. Maandag bleek uit een analyse van de opname dat Berlusconi tijdens de reclameblokken instructies geeft aan de journaliste die tevens zijn werknemer is: ,,En straks vraag je me..."

Tijdens het interview maakte de twee keer gescheiden Berlusconi (76) met brede grijns bekend dat hij weer verloofd is. De gelukkige is een bijna een halve eeuw jongere ex-verkoopster uit Napels. Berlusconi herhaalde tevens dat ,,de communisten'' niet aan de macht mogen komen in Italië. Om dat te voorkomen wil hij na de verkiezingen in februari 2013 opnieuw premier worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen