ANP31 aug '12 15:08

'Wall Street opent hoger'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting hoger openen. De Amerikaanse graadmeters lijken daarmee Europa te volgen, waar optimisme heerst voorafgaand aan de langverwachte speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke en de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank volgende week.

Wall Street maakt zich daarnaast op voor een lang weekeinde aangezien de Amerikaanse financiële markten maandag gesloten zijn vanwege Labor Day.

Alle ogen zijn vooral gericht op het Amerikaanse Jackson Hole, waar de internationale centrale bankiers bijeenkomen voor een symposium over het economisch beleid. Beleggers hopen dat Bernanke, die om 16.00 uur (Nederlandse tijd) zal spreken, meer duidelijkheid zal geven over een eventuele derde steunronde voor de Amerikaanse economie.

Macrocijfers

Behalve de toespraak van Bernanke staan er ook macrocijfers op het programma. De meeste aandacht zal daarbij uitgaan naar de meting van het consumentenvertrouwen in augustus van de Universiteit van Michigan en de bedrijvigheid in en rond de stad Chicago in dezelfde maand. Beide cijfers zullen in het eerste halfuur van de handel worden vrijgegeven.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,9 en 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De aandelenbeurzen in New York eindigden donderdag met verliezen. Beleggers sloten hun posities en kozen ervoor te wachten op Bernanke. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 13.000,71 punten.

Gerelateerde artikelen