ANP11 aug '12 11:46Aangepast op 11 aug '12 14:22

Drukker dan verwacht op Europese wegen

DEN HAAG (ANP) - Het is drukker dan verwacht op de Europese wegen zaterdag, met onder meer in Frankrijk 630 kilometer file. Volgens de ANWB werd daar 500 kilometer file verwacht. In Frankrijk gaan veel mensen nog op vakantie.

Op de Route du Soleil in Zuid-Frankrijk, de A6 en A7 tussen Lyon en Montelimar, stond het verkeer 's middags in beide richtingen vast. Dat gold eveneens voor de A9 bij de Spaanse grens. Ook op de A71 tussen Orléans en Clermont-Ferrand rijden auto's bumper aan bumper, net als op de A10 tussen Parijs en Bordeaux.

In Italië lijkt vooral Rimini populair als bestemming, gezien de file die is ontstaan op de A14 naar de badplaats. Terugkeerders verstoppen de A22 richting de Brennerpas.

Wachttijd

De oprit naar de Gotthardtunnel is in noordelijke richting afgesloten, waardoor de automobilisten daar zeker een uur en drie kwartier moeten wachten. De andere kant op, van Zwitserland naar Italië, bedraagt de wachttijd een half uur.

Ook in Duitsland is het druk met lange files rondom München en Hamburg. In het noorden van Duitsland passeren zaterdag vooral veel Duitsers en Scandinaviërs die de vakantie achter de rug hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen