ANP26 apr '12 14:34

Vooruitblik: 'ABC verrassing bij Wessanen'

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse drankentak ABC zou wel eens voor een positieve verrassing kunnen zorgen bij de cijfers die voedingsmiddelenconcern Wessanen vrijdag voorbeurs publiceert. Het onderdeel presteerde in de tweede helft van 2011 wat minder dan eerder verwacht, maar analist Richard Withagen denkt dat er in het eerste kwartaal mogelijk een opleving zou kunnen komen.

Verder zal de markt vooral kijken naar de autonome groei in het bedrijf, aldus Withagen. In het vierde kwartaal daalde de autonome groei in de tak Grocery en het zou mooi zijn als daar een verbetering zou optreden.

HFS, het specialistische kanaal van Wessanen, loopt waarschijnlijk nog steeds lastig. De marktomstandigheden zijn niet erg gunstig en HFS zal volgens Withagen nog steeds last hebben van het kwijtraken van enkele franchisers vorig jaar. ,,Dat sijpelt nog steeds een beetje door''.

Volgens de gemiddelde verwachting van analisten daalde de omzet van Wessanen in het eerste kwartaal met 5 procent tot 170 miljoen euro. De winst zou een kwart lager uitkomen op 3,3 mijoen euro, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Gerelateerde artikelen