ANP30 aug '12 21:41

Van Basten voelt zich in de maling genomen

ANP
ANP

HEERENVEEN (ANP) - SC Heerenveen-trainer Marco van Basten heeft donderdagavond na de uitschakeling in de voorronde van de Europa League hard uitgehaald naar de clubleiding. ,,We hebben afgelopen seizoen voor 17 miljoen euro aan spelers verkocht. De helft daarvan zou geherinvesteerd worden, maar alles wat we gehaald hebben kwam transfervrij of is gehuurd."

De oud-bondscoach vond zijn ploeg zonder de gewenste versterkingen machteloos tegen Molde FK. ,,Ik voel me ook wel een klein beetje in de maling genomen." Van Basten zei onlangs nog boos langs te zijn geweest bij de clubleiding. ,,Maar dat had weinig effect. Als zij niet willen, houdt het helaas op."

Van Basten nam zijn spelers na afloop in bescherming. ,,Ik kan ze niet verwijten dat ze slordig met de kansen omsprongen. Ze kunnen niet meer doen dan hard werken, maar ze hebben één of twee goede spelers nodig om zich aan vast te houden."

De voormalig topvoetballer weigert nu al op te stappen. ,,Ik ga gewoon hard met de jongens aan de slag. We hebben al een paar goede competitiewedstrijden gespeeld. Daar gaat de focus nu op, al zal het een strijd in het rechterrijtje worden."

Gerelateerde artikelen