ANP6 jul '12 19:40

Wall Street lager om banencijfer

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen noteerde vrijdag halverwege de handelsdag nog steeds flink in de min. De handel reageert negatief op een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat vrijdag naar buiten kwam.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde 1,3 procent in de min op 12.730 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1,2 procent tot 1351 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq moest 1,6 procent inleveren tot 2927 punten.

Het ministerie van Arbeid meldde vrijdag dat de werkgelegenheid in de VS in juni met 80.000 banen is gegroeid. Daarmee was de groei iets minder sterk dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een toename met 90.000 banen. De groei bleef min of meer gelijk aan die in mei.

Hooggespannen

De verwachtingen over het cijfer waren vrijdag hooggespannen, nadat donderdag uit gegevens van salarisstrookverwerker ADP was gebleken dat er in juni juist meer banen dan verwacht waren bijgekomen.

Verder lijken beleggers nog steeds teleurgesteld over het uitblijven van een aankondiging, donderdag, dat de ECB nieuwe stimuleringsmaatregelen wil doorvoeren. De Spaanse rente op staatsleningen steeg vrijdag weer tot rond de 7 procent.

Apple's grootst rivaal Samsung maakte vrijdag een recordwinst bekend van 5,9 miljard dollar. Apple noteerde daarop vrijdag 0,9 procent in de min.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen