ANP6 sep '12 14:05

AH maakt zich klaar voor toekomstige groei

ANP
ANP

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat een deel van de distributie mechaniseren en centraliseren. AH zegt zich op deze manier klaar te maken voor toekomstige groei. Ook zal de supermarktketen op den duur minder uitzendkrachten in de distributiecentra nodig hebben. Voor de vaste huidige medewerkers blijft er ,,voldoende werk'', zo maakte de Nederlandse supermarktdochter van Ahold donderdag bekend.

Het werk in de Regionale Distributie Centra (RDC) wil Albert Heijn mechaniseren. De mechanisatie heeft betrekking op het houdbare assortiment. Dat proces zal een aantal jaar in beslag nemen, aldus een woordvoerster.

AH wil de distributie van verse producten versimpelen door centralisatie in twee zogenoemde National Category Centers (NCC's). Leveranciers zullen hun producten dan naar een centrale locatie brengen, en niet eerst zelf opslaan. AH hoopt op deze manier versere producten in de winkels te krijgen en denkt dat er dan ook minder producten moeten worden afgeschreven omdat ze over datum zijn. Door de maatregel verdwijnen over enkele jaren de Landelijke Vers Centra (LVC) in Nieuwegein en Utrecht.

De maatregelen zullen naar verwachting geen ontslagen tot gevolg hebben, maar medewerkers zullen mogelijk wel ander werk moeten gaan doen. AH zal minder uitzendkrachten nodig hebben. Op dit moment wordt een derde van alle uren ingevuld door uitzendmedewerkers, zo liet de zegsvrouw weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen