ANP16 okt '12 17:13

Kunstroof slaat in als een bom

ROTTERDAM (ANP) - ,,Deze daad is als een bom ingeslagen in de museumwereld. Maar ook bij het gemeentebestuur van Rotterdam. Dat heeft ons alle steun toegezegd.'' Dat zei directeur Emily Ansenk van de Kunsthal dinsdagmiddag tijdens een persconferentie naar aanleiding van de kunstroof die plaatsvond in de nacht van maandag op dinsdag.

Over de waarde van de gestolen werken wil Ansenk niets zeggen. Eerder liet veilinghuis Christie's in Amsterdam weten dat de schilderijen enkele miljoenen waard zijn. ,,Het kan 6 miljoen euro zijn, maar ook 50 miljoen euro'', schat directeur Jop Ubbens. Bij de diefstal zijn zeven schilderijen buitgemaakt, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse.

Ook over de beveiliging wilde Ansenk niet meer kwijt dan dat in overleg met verzekeraars is gekozen voor technische beveiliging. Dat houdt in camera's, een alarmsysteem; geen mensen. ,,De Kunsthal heeft state of the art-beveiliging'', aldus Ansenk. Woensdag is het museum weer open voor het publiek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen