ANP20 jan '12 17:06Aangepast op 20 jan '12 17:55

Golfer Luiten zakt naar 12e plaats

Joost Luiten. Archieffoto uit september 2011. ANP
Joost Luiten. Archieffoto uit september 2011. ANP

GEORGE (ANP) - Joost Luiten is vrijdag op de tweede dag van de Volvo Champions in Zuid-Afrika weggezakt uit de top van het klassement.

De Nederlander leek aanvankelijk zijn hoge positie op de ranglijst te handhaven, maar maakte op de 18e en laatste hole een double bogey (2 boven het baangemiddelde).Daardoor vond Luiten zijn naam terug op de 12e plaats, met 141 slagen. Indien hij op de 18e hole het baangemiddelde had aangehouden, dan zou de golfer gedeeld vierde hebben gestaan.

Aan de Volvo Champions doen de golfers mee die vorig jaar een toernooi wonnen op de Europese Tour. Luiten zegevierde in november bij het Johor Open in Maleisië.

7 slagen

De Bleiswijker had tot de 18e hole een dagscore van -3, maar gebruikte op de laatste hole (een par 5) 7 slagen. ,,Een teleurstellende dag'', meldde Luiten via zijn twittersite. ,,Ik maakte amper goede putts en ik had gewild dat de baan vandaag maar 17 holes lang was.''

De Zuid-Afrikaan Branden Grace staat halverwege het toernooi aan kop met 134 slagen. Hij heeft liefst 4 slagen voorsprong op zijn landgenoot Thomas Aiken en de Engelsman Lee Slattery.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen