ANP12 aug '12 13:37Aangepast op 12 aug '12 13:57

100 man tegen hulpverleners in Noordwijk

ANP
ANP

NOORDWIJK (ANP) - Ongeveer 100 mensen hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag tegen politieagenten en ambulancepersoneel gekeerd op de Grent in Noordwijk. Volgens de politie moesten agenten ingrijpen om te zorgen dat ambulancebroeders bij een gewonde 16-jarige bromfietser konden komen, die een aanrijding met een voetganger had gehad.

Vanuit het publiek zijn onder meer flessen gegooid naar agenten. Volgens een politiewoordvoerster hebben omstanders ook aan het slachtoffer staan trekken, terwijl de ernst van het letsel van de jongen nog onduidelijk was.

Het ongeluk gebeurde rond sluitingstijd van de uitgaansgelegenheden om twee uur. Omdat de ambulancebroeders niet bij het slachtoffer konden komen, probeerden agenten meerdere malen de weg vrij te maken. Daarbij werd het publiek onder meer gemaand met een megafoon. Toen dit niet werkte, vormden agenten een linie en zijn honden ingezet.

Uiteindelijk hebben de agenten het publiek met wapenstokken naar achteren gedreven zodat de hulpverleners hun werk konden doen. Een persoon is aangehouden. De bromfietser mocht na een kort verblijf in het ziekenhuis naar huis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen