ANP8 feb '12 22:21

Wall Street wacht rustig op Griekse deal

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn woensdag licht hoger gesloten. Net als in Europa waren beleggers op Wall Street in afwachting van een akkoord tussen de politieke leiders in Griekenland over bezuinigingen, waardoor het land verdere financiële steun kan ontvangen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag een fractie hoger op 12.883,95 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 2,91 punten (0,2 procent) tot 1349,96 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 11,78 punten (0,4 procent) tot 2915,86 punten.

Wall Street wachtte op de uitkomsten van het crisisberaad tussen de Griekse premier Lucas Papademos en de leiders van de Griekse regeringspartijen. De regeringspartijen moeten de voorstellen voor de bezuinigingen goedkeuren die nodig zijn om Griekenland te laten voldoen aan de voorwaarden voor nieuwe noodhulp van Europa en het IMF. Volgens onbevestigde berichten zouden de leiders bezuinigingen van 13 miljard euro hebben afgesproken.

Bedrijfsresultaten

De beurshandel kreeg enige richting door bedrijfsresultaten. Het aandeel Time Warner steeg licht. Het Amerikaanse mediabedrijf versloeg de verwachting van analisten met zijn vierdekwartaalcijfers. Ook gaat het bedrijf tot 4 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en werd het dividend verhoogd met 11 procent.

Walt Disney sloot 0,7 procent in de plus. Het entertainmentbedrijf maakte dinsdag na het slot van de handel een hogere winst over het afgelopen kwartaal bekend dan was verwacht.

Luxekleding

Kledingketen Ralph Lauren klom 9,1 procent. De resultaten van de fabrikant van luxekleding over het vierde kwartaal van 2011 waren beter dan analisten hadden verwacht.

Ingersoll Rand, fabrikant van sloten en airconditioners, steeg 1,1 procent. Ook dit bedrijf overtrof de prognoses met de kwartaalcijfers.

Patentgeschil

Computertoeleverancier Rambus won 9,1 procent. Het bedrijf heeft een deal gesloten met de producent van videokaarten Nvidia over patenten. Daarmee is een langlopend patentgeschil tussen de bedrijven voorbij.Nvidia klom 3,6 procent.

Het aandeel van de Amerikaanse advertentiesite Groupon steeg 1,6 procent. Groupon kwam na het slot van de handel met cijfers.

De euro was 1,3257 dollar waard, tegen 1,3229 dollar aan het einde van de handelsdag in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie won 0,6 procent tot 99,01 dollar en Brentolie ging 1,3 procent omhoog.

Gerelateerde artikelen