ANP25 apr '12 13:11Aangepast op 25 apr '12 15:38

FNV dreigt met staking bij Philips

UTRECHT (AFN) - FNV Bondgenoten heeft woensdag met stakingen gedreigd bij een Philips-fabriek in Roosendaal als het bedrijf het plan niet intrekt om 200 banen te verplaatsen naar Polen. Ongeveer 220 werknemers van de fabriek bieden donderdag op de aandeelhoudersvergadering van het elektronicabedrijf een petitie aan aan topman Frans van Houten.

Philips besloot vorige maand om 200 van de 550 banen te verplaatsen naar Polen. Volgens FNV druisen de plannen in tegen eerdere beloftes van het management van Philips. Het plan zou niet alleen slecht zijn voor de werkgelegenheid maar ook voor Philips.

,,Als ze niet doen wat we zeggen, zijn stakingen zeker niet uitgesloten'', zei bestuurder Ron van Baden van FNV Bondgenoten woensdag. ,,Het is een complexe productielijn en het verplaatsen naar Polen is erg risicovol'', voegde hij toe.

Philips liet woensdag weten dat het verplaatsen van een deel van de productie noodzakelijk is om het bedrijf concurrerend te houden. ,,We gaan half mei hierover in gesprek met de bonden. Dat ze dreigen met een staking is voor ons niet nieuw'', zei een Philips-woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen