ANP31 okt '12 07:22

Nikkei sluit met winst

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. Na de verliesbeurt van een dag eerder stapten beleggers weer in de markt. De stemming werd gesteund door flinke koerswinsten van zwaargewichten Hitachi en Komatsu, die vasthielden aan de vooruitzichten voor het gehele boekjaar. De Nikkei eindigde 1 procent hoger op 8928,29 punten.

Het Japanse conglomeraat Hitachi klom ruim 3 procent en bouwmachinemaker Komatsu won ook meer dan 3 procent. Fuji Heavy Industries steeg 6,7 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in 11 jaar. De onderneming verhoogde zijn winstverwachting voor het jaar.

Robotmaker Fanuc kreeg er 1,6 procent bij na sterke kwartaalresultaten van het Taiwanese Hon Hai Precision Industry, een belangrijke klant van Fanuc.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,5 procent in de middaghandel. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte resultaten van Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), de grootste bank van China. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,7 procent en de Kospi in Seoul won eveneens 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen