ANP28 dec '12 08:34

KBC verkoopt belang in Sloveense bank

EPA
EPA

BRUSSEL (AFN) - KBC Groep trekt zich geheel terug uit de Sloveense NLB Bank door zijn resterende belang van 22 procent in dat bedrijf te verkopen aan de overheid van het Oost-Europese land. De verkoopsom is 1 euro per aandeel ofwel ruim 2,7 miljoen euro. De verkoop drukt de winst van KBC in het vierde kwartaal met 100 miljoen euro, maar het effect op het kapitaal is verwaarloosbaar. Dat maakte de Belgische bank vrijdag bekend.

KBC nam in 2002 een belang van 34 procent in NLB. In 2006 werd echter duidelijk dat er meningsverschillen bestonden tussen NLB en de andere grootaandeelhouders over de langetermijnplannen van de Sloveense bank. KBC herzag vervolgens zijn rol in het bedrijf en besloot in 2009, in overleg met de Europese Commissie, om het belang van de hand te doen. Vanwege de strategische rol van NLB in de Sloveense banksector heeft Slovenië belang bij het sturen van de zoektocht naar nieuwe grootaandeelhouders.

KBC maakte afgelopen maandag bekend zijn Russische dochterbedrijf Absolut Bank voor 300 miljoen euro te verkopen aan een groep Russische maatschappijen. Het Belgische concern voert nog gesprekken over de verkoop van de Antwerpse Diamantbank, KBC Banka (Servië) en KBC Bank Deutschland. De Poolse Kredyt Bank is aan het fuseren met BZ WBK. KBC zegt over deze transacties de ,,constructieve dialoog'' met de Europese Commissie voort te zetten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen