ANP16 mrt '12 16:16Aangepast op 16 mrt '12 19:12

'TNT en UPS praten nog over prijs'

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - De onderhandelingen tussen TNT Express en UPS gaan momenteel vooral over de prijs die UPS moet betalen voor het Nederlandse bedrijf. Dat zeiden ingewijden vrijdag tegen persbureau Reuters.

Andere voorwaarden voor de overname, zoals de rol van het hoofdkantoor van TNT en de gevolgen voor de werkgelegenheid, zouden zijn opgelost. ,,Op het sociale vlak is men het eens. De prijs is nu het thema'', aldus een van de bronnen.

Volgens de bronnen kan een deal tussen beide bedrijven voor het einde van volgende week bekend worden gemaakt. Als dat niet lukt, zou UPS zijn geduld kunnen verliezen, aldus de ingewijden.

Constructief

UPS liet vrijdag weten ,,constructief overleg'' te voeren met TNT Express. Het bedrijf wil van de Nederlandse autoriteiten goedkeuring hebben om voor 11 mei een officieel bod op TNT Express uit te brengen.

TNT Express liet 4 weken geleden weten dat het een bod van UPS van 9 euro per aandeel had afgewezen. Deskundigen verwachten echter niet dat het bedrijf UPS kan verleiden tot een significant hogere prijs.

Vrijdag sloot het aandeel TNT Express op 9,35 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen