ANP26 jan '12 07:15

Nikkei sluit in mineur

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs donderdag lager gesloten. De Japanse beleggers reageerden aanvankelijk positief op het besluit van de Federal Reserve om de rente zeker tot eind 2014 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent te houden. De winst verdampte echter na tegenvallende Japanse bedrijfsresultaten. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,4 procent lager op 8849,47 punten.

Fuji Electric sloot 7,5 procent lager. De Japanse maker van motoren voor turbines verlaagde zijn winstverwachting voor het boekjaar dat loopt tot maart 2012 na een fors verlies in de eerste negen maanden van het jaar. De Japanse maker van industriële robots Fanuc zakte 2 procent na teleurstellende kwartaalresultaten. Tokyo Electric Power, de eigenaar van de door de aardbeving en tsunami getroffen kerncentrale Fukushima, steeg echter 5,5 procent op berichten dat het bedrijf financiële steun krijgt van de overheid.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag overwegend winsten zien. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na de viering van het Chinese Nieuw Jaar, noteerde de Hang Seng 1,3 procent hoger. In Seoul klom de Kospi 0,3 procent. In Sydney was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen