ANP17 dec '12 21:36

Kleine boete Morgan Stanley door Facebook

EPA
EPA

NEW YORK (AFN/Bloomberg) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley moet een boete van 5 miljoen dollar betalen in verband met de beursgang van sociale netwerksite Facebook, afgelopen mei. De bank zou niet alle informatie met alle analisten en beleggers voorafgaand aan de beursgang hebben gedeeld. Dat is maandag bekendgemaakt. De boete is opgelegd door de financiële toezichthouders van de staat Massachusetts.

Sommmige beleggers kregen alleen informatie uit de prospectus van de beursgang. Anderen kregen echter uitgebreide en recente gegevens te zien, waardoor zij hun waarderingen vlak voor de beursgang verlaagden. Volgens de toezichthouders ontstond daardoor grote ongelijkheid tussen de beleggers.

Na de beursgang van Facebook kwam er een golf van kritiek op vooral Morgan Stanley, die de beursgang begeleidde. De stukken werden geintroduceerd tegen een prijs van 38 dollar, maar de koers vloog in de eerste tijd na de gang naar de beurs onderuit. Het aandeel noteerde maandag op ruiim 26 dollar. Facebook en Morgan Stanley kregen tientallen claims, waarvan de meeste nog steeds lopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen