ANP15 okt '12 08:16

Nikkei sluit licht hoger

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten. Beleggers stapten voorzichtig in de markt na de forse koersverliezen van vorige week. De stemming werd gesteund door overwegend positieve macrocijfers uit China. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8577,93 punten.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de inflatie in het land in september verder is afgezwakt tot 1,9 procent. De dalende inflatie geeft Peking meer ruimte om de economische groei te stimuleren. Ook bleek dat de uitvoer van de op een na grootste economie ter wereld vorige maand met 9,9 procent is gestegen.

Aan het bedrijvenfront zakte Softbank ruim 5 procent. Het Japanse belbedrijf staat volgens ingewijden op het punt een bod uit te brengen van omgerekend 15,5 miljard euro op de Amerikaanse branchegenoot Sprint Nextel.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten maandag overwegend kleine verliezen zien. In Seoul daalde de Kospi 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,1 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index onveranderd in de middaghandel. Winstwaarschuwingen van de Chinese telecomapparatuurmaker ZTE en het Chinese staalbedrijf Angang Steel wogen op het sentiment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen