ANP10 aug '12 11:00

Fugro spreekt CFRA aan op rapport

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro gaat contact opnemen met het onderzoeksbureau Center for Financial Research & Analysis (CFRA), dat vorige week de financiële markten opschrikte met een rapport waarin mogelijke fraude bij het bedrijf werd gesuggereerd. Van boekhoudkundig gerommel is echter geen sprake bij Fugro.

Het rapport bleek uiteindelijk te gaan over de haalbaarheid van de winstverwachting van Fugro en kosten gerelateerd aan de dataopslag van het bedrijf. Die zorgen worden echter niet gedeeld door Fugro. ,,Het rapport bevat een aantal aannames die niet geheel correct zijn. We gaan op korte termijn contact opnemen met het CFRA om een aantal punten te bespreken'', aldus financieel bestuurder André Jonkman.

Ook verwerpt Jonkman de bewering van het CFRA dat er onvoldoende financiële kennis in de raad van commissarissen zou zijn. ,,Er zijn twee commissarissen in de raad met expliciete financiële kennis. Mijns inziens is er helemaal geen zorg ten aanzien van de financiële expertise.''

Topman Arnold Steenbakker van Fugro zei dat het gesprek met de forensisch accountant de komende dagen zal plaatsvinden. Het gaat om een ,,stukje verheldering'' naar het CFRA, aldus Steenbakker. Hij omschreef de scherpe koersdaling die ontstond door het rapport als ,,een lawine''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen