ANP17 jun '12 18:22

Peiling: ND en Syriza nek-aan-nek

EPA
EPA

ATHENE (ANP) - De Griekse kiezers lijken zich zondag niet veel anders te hebben uitgesproken dan begin mei. Bij opiniepeilingen onder kiezers die hun stem al hadden uitgebracht, tekent zich zoals verwacht een nek-aan-nekrace af tussen de conservatieve Nieuwe Democratie en de radicaal linkse Syriza.

Een duidelijke meerderheid voor de overeenkomsten met Europese geldschieters of tegen die afspraken, lijkt zich niet af te tekenen volgens deze eerste exit-polls.

Nieuwe Democratie schommelt in de exitpolls tussen 27,5 en 30,5 procent; Syriza ligt op 27 à 30 procent. De socialistische Pasok kan rekenen op 10 à 12 procent van de stemmen. De extreem rechtse Gouden Dageraad scoort tussen de 6,0 en 7,5 procent. De communisten krijgen 5 à 6 procent volgens de exitpolls, Democratisch Linkse schommelt rond de 6 procent. De Onafhankelijk Grieken wordt gesteund door 6 à 7,5 procent van de kiezers.

Alleen Nieuwe Democratie en Pasok hebben zich in het verleden onomwonden achter de bezuinigingsmaatregelen geschaard die noodzakelijk zijn voor Europese economische steun.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen