ANP4 nov '12 14:43

NEC pakt FC Groningen in slotfase

GRONINGEN (ANP) - Geert-Arend Roorda stond zondag in de Euroborg nog geen 10 minuten in het veld toen hij matchwinner voor zijn club NEC werd. De invaller schoot met een volley in de 89e minuut een voorzet van Michel Breuer in. NEC won door zijn treffer met 2-1 bij FC Groningen. De Nijmeegse ploeg steeg naar de zevende plaats op de ranglijst.

FC Groningen nam in de 11e minuut de leiding door Michael de Leeuw. De topscorer schoot van dichtbij binnen nadat doelman Gabor Babos een kopbal van Virgil van Dijk uit een hoekschop ternauwernood had gekeerd. De treffer was verdiend. De thuisclub opende aanzienlijk beter dan NEC, dat overigens de gehele eerste helft nauwelijks dreigend was. Alle eindpasses mislukten de eerste 45 minuten. Na een half uur greep coach Alex Pastoor al in. Hij wisselde Nick van der Velden voor Melvin Platje en stuurde Leroy George van de linker- naar de rechtervleugel. Tot de rust baatte de omzetting niets.

Het duel in Groningen was vrij hard. Al in de eerste helft moesten Virgil van Dijk (Groningen) en Pavel Smovs (NEC) wegens blessures worden gewisseld. Van Dijk overigens na een onfortuinlijke val na een luchtduel in de drukte voor het doel van Luciano da Silva.

Dicht bij beslissing

In de tweede helft was FC Groningen dicht bij de beslissing. In de 50e minuut kopte Género Zeefuik tegen de paal. Nadat de robuuste spits nog een keer hard in de handen van Babos had geschoten, besloot coach Robert Maaskant tot een spitsenwissel. De Uruguayaan David Texeira mocht zich een half uur bewijzen.

NEC speelde na rust feller op de bal en creëerde kansen. Platje kwam in goede scoringspositie, maar collega-spits Rick ten Voorde gaf hem de bal niet en verprutste zijn eigen kansen. In de 65e minuut werd het toch gelijk. In een snelle combinatie speelde Ryan Koolwijk de diepgaande Viktor Palsson aan. De IJslander prikte de bal langs doelman Luciano, 1-1.

NEC hield hierna het initiatief, joeg op een voorsprong en drukte de thuisclub terug. Toch leek het bij 1-1 te blijven. Tot de bevlieging van Breuer en de lepe volley van invaller Roorda. NEC koesterde de 3 punten voor een sprong op de ranglijst, al zou voor het evenwichtige duel 1-1 de beste uitslag zijn geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen